Nieuw opgerichte Werkgroep Arbeidsconflict

 

In het verleden heeft de Vrije Bond verscheidene acties gedaan, vooral tegen uitbuiting van buitenlandse uitzendkrachten (zie voor meer informatie: vrijebond.org/campagnes/ottoslaveforce/). Deze acties hebben veel aandacht gegenereerd, waardoor er tot op de dag van vandaag er nog steeds mensen zijn die zich bij de Vrije Bond melden met een arbeidsconflict. Wat betekend dat de praktijken gewoonweg niet zijn veranderd! Om deze mensen beter bij te staan is er onlangs besloten een werkgroep op te richten die zich voornamelijk bezighoud met het onderwerp arbeid. En zo de Vrije Bond strijdbaar ter toneel trekt om ongewenste praktijken tegen te gaan, en te veranderen.

Het doel van de werkgroep is om in eerste instantie mensen met arbeidsconflict bij te staan, en te ondersteunen. Daarnaast willen we ons richten op het onderwijzen van zowel onszelf als de mensen om ons heen, om zo meer inzicht te geven in de mogelijkheden van een medewerker. Om vervolgens met directe actie mogelijk een maatschappelijke brede verandering door te brengen, solidariteit en gelijkheid te creëren. Kracht terug te geven aan arbeiders. Verandering van onderop teweegbrengen. Revolutie!

 

Neem aub contact met ons op als je meer te weten wil komen over de werkgroep, wanneer je te maken hebt met een arbeidsconflict of als je gewoonweg wil helpen.

 

Contact Werkgroep:

 

vrijebond-arbeid@riseup.net

tel. 085-8778958 (Secretariaat Vrije Bond)

Postbus 16521

1001RA Amsterdam