1

[Appelscha] Programma Dolle Dwaze Domela Dagen

Het programma voor de DDDD ziet er (o.v.b. wat betreft aanvullingen) als volgt uit:

Op de vrijdag 5 juli starten we met een flyer-actie bij de Jumbo in 
Beilen en na het avondeten zijn er mogelijkheden om recente actievideo’s te tonen.

Zaterdag 6 juli staat op het programma ‘Nationalisme in Nederland’ We zullen brainstormen hoe geïnvolveerd willen we zijn (radicale linkse beweging) bij grotere acties in Nederland. Jan Bervoets zal zijn visie geven op Domela en zijn opvattingen over organisatie structuur.

In de avond is er een optreden van de Piraten en zijn er mogelijkheden voor het vertellen van recente actieverhalen en het mobiliseren voor de nabije toekomst.

Op zondag  7 juli in de ochtend zal de werkgroep Arbeid (van de Vrije Bond) een workshop geven over arbeidsmigranten en hoe hen te ondersteunen, daarna een korte presentatie van het No Border Camp 2019 (augustus 2019) en een muzikale introductie van Jan Kees Helms wat betreft zijn fotoboek Deportaties.

Gedurende het hele weekend zijn er stands van onder meer Paper Jam en het archief van het kampeerterrein. Er wordt getracht een workshop zelfverdediging voor activisten op te zetten en er is een doorlopende workshop boekenscannen. Vorige maand was er op de Pinksterlanddagen een eerste aanzet met een workshop scannen. De focus lag op een zelfgebouwde scanner die het inscannen vergemakkelijkt en de boeken intact laat. In een vervolg hierop (geen voorkennis vereist) gaan we dieper in op de verschillende stappen om tot een digitale publicatie te komen. Met de mogelijkheid om doorheen het weekend om de scanner(s) en de bewerkingsprogramma’s te leren gebruiken.

, , , , , , , , ,

Eén reactie op “[Appelscha] Programma Dolle Dwaze Domela Dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *