[Appelscha] Pinksterlanddagen

1

[Appelscha] Pinksterlanddagen

[English below]

De Pinksterlanddagen komen er weer aan met een mooi programma op zaterdag 8 en zondag 9 juni.

Het Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning heeft een doorstart gemaakt en ook dit jaar wordt daar weer anarchistisch festival de Pinksterlanddagen gevierd! Het festival vindt plaats van 7 t/m 10 juni. Op vrijdag 7 juni ben je al welkom om je tent op te zetten. Zaterdag en zondag is het inhoudelijke en culturele programma en maandag 10 juni houden we een evaluatie en breken we alles weer af.

De Pinksterlanddagen is een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha tijdens het Pinksterweekend. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren. Het hele weekend zit barstensvol met workshops, lezingen en discussies over anarchisme en de sociale strijd. Er is ook een speciaal programma voor kinderen en in de avond zal er een cultureel programma plaats vinden. Het is een festival wat al ruim 80 jaar word georganiseerd en is voor veel anarchisten een plek om samen te komen. Niet achterblijven? Houd dan het weekend van 8 en 9 juni alvast vrij!

Houd de facebook en de website goed in de gaten voor updates en aankondigingen.

Programma

We hebben ons best gedaan om dit jaar weer een interessant, divers en vernieuwend programma op te zetten. Wat kun je onder meer verwachten:

Kickboksen voor iedereen, een praatgroep over toxic masculinity, een workshop over seksisme en racisme, zelfverdediging, anarchisme en school. Repressie in rusland, workshop over accountabilityprocessen, workshop over klimaatrechtvaardigheid en de agro-industrie, ondersteuning bij abortus.

En: de marketing van anarchisme, Pravini en haar documentaire The Uprising, workshop woordvoeren bij kraken, presentatie over de geschiedenis van anarchistische muziek, workshop boeken scannen en online zetten, workshop lockpicking, workshop havermelk maken, en een quizzzz van de Arrestantengroep.

En natuurlijk het hele weekend een uitgebreid kinderprogramma van Kinderpret en een cultureel programma met dit jaar vooral folkmuziek op zondagavond als extra een liveoptreden van Pravini.

Praktische zaken

Prijs

Afgelopen jaar hebben we uitgeprobeerd hoe het is de toegang tot de PL op donatiebasis te doen. Er was geen vaste kaartprijs zoals in de jaren daarvoor. In plaats daarvan werkten we met een gesuggereerde bijdrage, waar mensen die meer of minder kunnen betalen van af kunnen wijken. Dit werkte vorig jaar zo goed, dat we hebben besloten dit door te zetten. We doen dit omdat we het heel belangrijk vinden dat de PL open is voor iedereen, ook voor mensen die geen geld hebben voor een entreeprijs. De gesuggereerde bijdrage is 10 euro voor een dag en 17,50 euro voor het hele weekend. Kun je meer bijdragen dan is dat welkom, kun je minder bijdragen dan is dat geen probleem. Neem contant geld mee, er is geen pin.

Eten & drinken

Avond en middag-eten op de PL wordt verzorgd door kookkollektief Rampenplan. Hiervoor vragen we een aparte donatie van 5 euro per dag. Er zijn ook een kantine waar broodjes, taart, snoep en wat te drinken te koop is. Ook Rampenplan en de kantine werken alleen met contant geld. Daarnaast kun je op de festivalmarkt soli-broodjes en wafels halen. Al het eten wat verkocht word op de PL is geheel veganistisch.

Douche & Toiletten

Er zijn douches aanwezing op de camping waar je gebruik van kan maken en er zijn WC gelegenheden.

Rolstoeltoegang

Er is een rolstoeltoegankelijke wc met beugels, maar zonder tillift. Het terrein bestaat voor een groot gedeelte uit gras en is dus helaas niet overal even toegankelijk voor rolstoelen Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op zodat we je komst kunnen proberen te faciliteren.

Alcohol & Drugs

De camping waar de PL plaatsvindt is al sinds de oprichting in 1933 alcohol en drugsvrij. In de periode van de oprichting was er een grote consumptie van alcohol door arbeiders. Veel arbeiders gingen naar de kroeg die gerund werd door de bazen, waardoor hun loon teruggespeeld werd naar de baas en het kapitaal en macht van de bazen in stand bleef. Uit grote ergenis van verschillende anarchisten wilden ze dit boycotten door een anti-alcohol en drugs beleid in te voeren op de camping. In een neo-kapitalistische samenleving waar we nu in leven is dit idee niet heel relevant meer, maar er is wel een traditie opgebouwd die we graag behouden. We vragen iedereen dan ook om dit te respecteren en geen alcohol of drugs te gebruiken op de camping tijdens de PL.

De camping waar de PL plaatsvindt is al sinds de oprichting in 1933 alcohol en drugsvrij. In de periode van de oprichting was er een grote consumptie van alcohol door arbeiders. Veel arbeiders gingen naar de kroeg die gerund werd door de bazen, waardoor hun loon teruggespeeld werd naar de baas en het kapitaal en macht van de bazen in stand bleef. Uit grote ergenis van verschillende anarchisten wilden ze dit boycotten door een anti-alcohol en drugs beleid in te voeren op de camping. In een neo-kapitalistische samenleving waar we nu in leven is dit idee niet heel relevant meer, maar er is wel een traditie opgebouwd die we graag behouden. We vragen iedereen dan ook om dit te respecteren en geen alcohol of drugs te gebruiken op de camping tijdens de PL.

Slaapvoorziening en honden

De PL wordt gehouden op een kampeerterrein en je zal dus zelf slaapgelegenheid moeten regelen, zoals bijvoorbeeld een tent, camper of hangmat. Wij hopen op mooi weer maar hou er rekening mee dat het ook koud kan zijn. Laat je hond thuis zodat kinderen vrij kunnen rondlopen en er geen ongelukken gebeuren. Alleen voor hulphonden maken wij een uitzondering. Mocht je je hulphond mee willen nemen, laat het ons dan tijdig weten.
Kan je niet in een tent slapen of heb je bepaalde voorzieningen nodig? Stuur ons vooral een mailtje, dan denken we graag met je mee.

Vervoer

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je vanaf treinstation Assen bus 15 of 19 pakken. Uitstappen in Appelscha bij Cafe Hulst, en dan nog 10 min lopen. Kom je vanuit de richting Leeuwarden, dan pak je bus 14 naar Oosterwolde en vanuit daar bus 15 of 19 naar Appelscha, uitstappen Cafe Hulst, en dan nog 10 min lopen. Plan je reis op 9292.nl want het openbaar vervoer is onregelmatig.
Goedkope treinkaartjes vind je hier:
https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/groepsticket-daluren (vanaf 4 personen)

Auto

Er is ruimte om auto’s te parkeren. We moedigen iedereen die met de auto komt aan om zoveel mogelijk samen te reizen en lege plekken aan te bieden aan mensen die geen auto hebben.

Bus uit Amsterdam en Utrecht

Vanuit Amsterdam en Utrecht gaat een bus die door de PL is georganiseerd. Je kunt een plek reserveren met een mail naar pl(at)puscii(punt)nl met daarin je vertrekplaats en aantal personen. Vertrek Amsterdam: vrijdag 7 juni 12:00 op bij het Buiksloterwegveer in Amsterdam noord. Neem vanaf Amsterdam centraal de gratis veerpont direct naar de overkant van het IJ en je bent er. Vertrek Utrecht: 13:30 bij station Utrecht Zuilen. Voor de bus geldt een vaste prijs van 20 euro (heen+terug), neem dit gepast mee. De bus gaat terug op maandag aan het begin van de middag.

Let op: er zijn dit jaar minder plaatsen beschikbaar, dus reserveer op tijd!

Adres

De Anarchistische Pinksterlanddagen worden gehouden op het Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha, Aekingaweg 1a, 8426GN Appelscha (Friesland).
Website
pl(at)puscii(punt)nl

The Pinksterlanddagen is an anarchist festival that takes place every year on the camping terrain ’tot Vrijheidsbezinning’ in Appelscha during the Pinksterweekend. It is a gathering for anarchists and everybody who is inspired by anarchism. The weekend is filled with workshops, lectures, and discussions about anarchism and the social struggle. There is a special and fun program for children and in the evening there will be a cultural program. The Pinksterlanddagen has been organised for over 80 years and became a place for alot of anarchists to come together. Dont wanna stay behind? Keep the weekend of 8/9 June open!

Keep yourself updated on the website or facebook page.

, , , ,

Eén reactie op “[Appelscha] Pinksterlanddagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *