[Antwerpen] Boekvoorstelling: Anarchisme – Een Introductie

2

[Antwerpen] Boekvoorstelling: Anarchisme – Een Introductie

Het Anarchistisch Collectief Antwerpen organiseert op donderdag 15/11 om 20u een boekvoorstelling van Anarchisme – een introductie; analyse van het heden en verleden, strategieën voor de toekomst gepresenteerd.

Het gaat door aan de Universiteit Antwerpen, Stadscampus Gebouw R lokaal R013. In deze presentatie zal de totstandkoming van het boekje worden toegelicht en een korte introductie op anarchisme worden gegeven aan de hand van deze nieuwe uitgave. Daarbij zullen we kijken hoe deze principes handvatten kunnen bieden voor maatschappijverandering.

Van de flaptekst:

De misvatting over organisatie is dat deze vaak gelijk wordt gesteld met leiding. En dus dat waar leiderschap ontbreekt, chaos en ordeloosheid zal regeren. Andersom geredeneerd moet dan, daar waar chaos en wanorde heerst, dit wel anarchie zijn.

We zouden echter kunnen stellen dat veel van de chaos en wanorde die we op het moment zien in de wereld, oorsprong vindt in juist de hiërarchische organisatie van de samenleving – waar de belangen van weinigen invloed hebben op de levens van velen.

Anarchisme staat niet voor de afwezigheid van organisatie, maar een andere vorm van organisatie. Het staat voor de organisatie van de samenleving door middel van vrijwillige en gelijkwaardige samenwerking. Waar de belangen, ideeën en aspiraties van allen tellen en niet slechts die van de machtigen.

, ,

2 reacties op “[Antwerpen] Boekvoorstelling: Anarchisme – Een Introductie

  • Beste
    Waar kan ik het boek krijgen / kopen of bestellen?
    Dank end vroendelijke groet

  • Beste Jan Willen, door het grote succes is de eerste editie helemaal uitverkocht. Er wordt nu gewerkt aan de veranderingen voor de tweede editie. Die komt wellicht in het begin van volgend jaar uit. Ik ga ervanuit dat er dan wel weer wat op de website zal verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *