Anti-kernwapen manifestatie: Time for World Peace! Rewind the Doomsday Clock

reageer

Anti-kernwapen manifestatie: Time for World Peace! Rewind the Doomsday Clock

Happy Nuke Year? Nucleaire oorlog: hét thema van dit nieuwe doem-decennium

Doomsday clock
Doomsday clock

De uitdaging van dit decennium is het vinden van de moed om de wapens te laten vallen. Lukt dat niet, dan is een grootschalige nucleaire ondergang onafwendbaar.

Sinds 1947 verzamelen topwetenschappers zich om de zogenoemde Doemsdagklok (Doomsday Clock) bij te stellen voor de Bulletin of the Atomic Scientists, een tijdschrift van de universiteit van Chicago. Inmiddels slaat de klok onheilspellend twee minuten voor twaalf. Nog nooit stonden we zo dichtbij de ‘dag des oordeels’. De deskundigen zijn bezorgd over klimaatverandering en de nucleaire dreiging. Wereldwijd trekken natiestaten zich terug uit kernwapenafspraken. Sterker nog: zij zijn bezig hun kernwapenarsenalen te ‘moderniseren’ – een sjiek woord voor het oppeppen van vernietigingscapaciteit. Happy nuke year!

De spanning neemt toe in de wereld. Maar onenigheid en verdeeldheid beslecht je niet met massavernietigingswapens. 

Er is één belang dat ons allemaal verenigt, ongeacht onze nationale of economische belangen: een kernwapenvrije wereld. We moeten af van de kernwapenwedloop die ons aan de handen meesleept naar een gezamenlijke ondergang. Het is onverantwoord om te blijven geloven dat we de wereldorde veiliger maken door haar onveilig te maken. We maken de wereld alleen veiliger door haar schrikwekkende onveiligheid diep tot ons te laten doordringen. 

Kom in actie

Kom 16 januari naar onze manifestatie op het Plein in Den Haag tijdens het kernwapendebat van de commissie Buitenlandse Zaken.

Start: 8:30 (’s ochtends)

Meer info? info (at) peacesos (punt) nl

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *