Anarchistisch Filmfestival Amsterdam

Filmhuis CaviaVan Hallstraat 52-I
Amsterdam
reageer

Anarchistisch Filmfestival Amsterdam

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseren de AGA/Vrije Bond samen met filmhuis Cavia het Anarchistisch Filmfestival Amsterdam.

Poster Filmfestival

Poster Filmfestival

Dit weekend zullen er de hele dag films te zien zijn over het anarchisme haar verleden, heden en relevantie in de hedendaagse sociale strijd.

Een kleine blik op het (bijna complete) programma:

The Black Power Mixtapes – Een fantastische Zweedse documentaire over de zwarte emancipatie beweging in de VS in de jaren 70. Kortgeleden werd deze film vertoond op de Zweedse televisie naar aanleiding waarvan een aantal migrantenjongeren zich hebben verenigd in groepen die zichzelf de Panterna noemen en militante politieke acties doen. Hierover is weer een gelijknamige documentaire gemaakt die wij ook zullen gaan vertonen. De regisseur komt speciaal uit Zweden om een inleiding te geven bij deze documentaire.

Paths Through Utopia – Een rondreis langs enkele gemeenschappen die zichzelf (tijdelijk, en voor zover mogelijk) buiten het kapitalisme hebben geplaatst, zoals een klimaat actie kamp bij Heathrow Airport of een door arbeiders overgenomen fabriek in Servië.

Verder nog enkele korte films van SINAPSIS film collectief uit Chili. SINAPSIS is een videomagazine dat korte docu’s en films uitbrengt over de stand van sociale, inheemse en historische conflicten in Chili, vanuit een anti-staats oogpunt.

En verder speelt zaterdagavond de fantastische anarcho-hardcore band Landverraad!

Anarchistisch Filmfestival Amsterdam

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Filmhuis Cavia, Van Hallstraat 52-1 Amsterdam

Toegang gratis

Voor het programma houdt www.agamsterdam.org/filmfestival in de gaten!

 

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *