[Eindhoven] Lezing - Anarchisme? Hoezo anarchisme?

reageer

“Anarchisme? Hoezo anarchisme?” – Lezing Anarchistisch Initiatief Eindhoven

Op 5 maart organiseert Anarchistisch Initiatief Eindhoven een lezing: Anarchisme? Hoezo anarchisme? Hieronder de poster, tevens voorkant van de flyer; en de tekst van de achterkant van de flyer.

Anarchisme?
Hoezo Anarchisme?

Anarchisme…, alleen het woord al doet sommige mensen huiveren. De een denkt bij ”anarchisme” aan aanslagen op vorsten en ministers. De ander denkt aan demonstraties waar “in het zwart geklede anarchisten” opduiken die vechten tegen de politie, vernielingen aanrichtten en het voor ”goedwillende actievoerders” verpesten. Een derde denkt bij “anarchisten” aan wereldvreemde figuren die dromen van het paradijs op aarde en die je niet zo serieus hoeft te nemen. Wat is hier van waar?

Anarchistisch Initiatief Eindhoven wil door middel van een lezing aantonen dat het anarchisme een betere beeldvorming verdient. In die lezing wordt uitgelegd hoe anarchistische opvattingen in elkaar zitten. Het anarchisme is een stroming met fundamentele kritiek op de huidige maatschappij vol onvrijheid en ongelijkheid. Het anarchisme streeft naar een andere maatschappij, gebouwd op vrijheid, solidariteit en gelijkwaardigheid. Het anarchisme heeft ook ideeën hoe je van de huidige naar die andere maatschappij komt en hoe wij ons kunnen bevrijden.

Na de lezing is er ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen en het voeren van discussie. Ook zal op de avond materiaal – brochures, stickers en dergelijke – van en over het anarchisme beschikbaar zijn. De avond zelf is vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Plaats: Wijkcentrum ‘ t Slot, Kastelenplein 167, Eindhoven

Datum en tijd: donderdag 5 maart, 19.00-21.00 uur

mail: aieindhoven@riseup.net of

Facebook

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *