Anarcha/o Picknick bij Domela beeld * Vrije Bond Amsterdam

reageer

Anarcha/o Picknick bij Domela beeld * Vrije Bond Amsterdam

De Vrije Bond Amsterdam organiseert een picknick!

Het is hartje zomer en 99 jaar geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis, één van de belangrijkste anarchisten uit de Nederlandse geschiedenis, overleden is. Allebei goede redenen om samen te komen en te reflecteren  op onze strijd. (En te genieten van het mooie weer!) Op 5 augustus om 15:00 zullen we gaan picknicken bij het Domela Nieuwenhuisstandbeeld op het Nassauplein en we nodigen iedereen uit om zich daarbij aan de sluiten!  Er zal eten en drinken zijn, diverse praatjes, en we zorgen voor zines en kleedjes om op te zitten. Leuk!


Het Domela Nieuwenhuisstandbeeld, vlakbij het Westerpark, werd in 1931 opgericht; de onthulling trok tienduizenden mensen. Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) werd na zijn parlementaire carrière anarchist en werd op handen gedragen door de socialistische en anarchistische beweging. Toch staat zijn standbeeld nu op een plek waar veel mensen er zomaar voorbij lopen.

Om de herinnering aan de grootvader van onze prachtige ideologie levend te houden, gaan we picknicken bij het standbeeld om zijn strijd en de onze kracht bij te zetten.
Kom ook!Wij zullen er zijn!

Bij het Domela Nieuwenhuisstandbeeld op het Nassauplein, op 5 augustus vanaf 15:00.

Neem zelf ook wat lekkers mee!

Dit word georganiseerd door een groep Vrije Bond leden in Amsterdam

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *