[Amsterdam] Filmscreening: Fatsa Gercegi, unutturulanlar

BolloxEerste Schinkel­straat 14-16
Amsterdam
reageer

[Amsterdam] Filmscreening: Fatsa Gercegi, unutturulanlar

Vrijdag 28 juni vertoont AFA Amsterdam de documentaire “De waarheid van Fatsa, datgene wat vergeten moest worden”. De film (Turks gesproken, Nederlandse ondertiteling) zal om 20:00 uur starten in de Bollox (Eerste Schinkelstraat 14-16).

Om 19:00 kun je (op reservering) eten in de MKZ (in hetzelfde complex als de Bollox). Vanaf 14:30 kun je naar 020-6790712 bellen om een plekje te reserveren.

Vanwege het nog niet bestaan van de Engelse ondertiteling van de documentaire, zullen wij gebruik maken van de Nederlandse ondertiteling die Doorbraak heeft gemaakt.

In 1979-1980 wisten revolutionairen met het brede volk in het Turkse district Fatsa een vrije, egalitaire en autonome samenleving te creëren. Dit in weerwil van de repressie door het leger, de terreur van fascistische knokploegen en de uitbuiting door grootgrondbezitters. Hoe de inwoners van Fatsa dit voor elkaar kregen kun je zien in de documentaire “De waarheid van Fatsa, datgene wat vergeten moest worden” (“Fatsa Gercegi, unutturulanlar”). Deze documentaire bestaat uit een serie interviews met mensen die direct betrokken waren bij de onderneming. Helaas hield dit direct democratische experiment niet lang stand en eindigde het in een door de staat en fascisten georganiseerd bloedbad. Revolutionair links beschikt over een grote traditie en erfenis die ons ook vandaag kan inspireren en inzichten kan opleveren. Fatsa maakt daar zeker een onderdeel van uit.

Tijd: 19:00 eten (op reservering) – 20:00 start film
Locatie: Bollox (Eerste Schinkelstraat 14-16)

, , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *