Alles Flex? Over de grenzen van de flexibiliteit.

reageer

Alles Flex? Over de grenzen van de flexibiliteit.

 

CAD6qrRWAAAZZtA.jpg-largeOp donderdag 26 mei organiseert de anarchistische groep Amsterdam onder de naam Recht op Stad een vertoning van de documentaire Alles Flex? met aansluitend een interview Abel Heijkamp en muziek van de Italiaanse troubadour Alessandro Mezzigori.

Wat voor samenleving krijgen we als ons wonen en werken is geflexibiliseerd? Dat is de vraag die Abel Heijkamp en Julij Borštnik onderzoeken in hun documentaire Alles Flex?.

Dit jaar werden de wetten ‘Doorstroming huurmarkt’ en ‘Jongerencontracten’ door het parlement behandeld. Hiermee dreigt de afschaffing van huurbescherming voor grote groepen huurders een feit te worden.

Hoe gaat de bestaande en groeiende groep flexwerkers in Nederland, die mobiel, tijdelijk, en met sterk verminderde huur- en ontslagbescherming wonen en werken, om met deze dubbele onzekerheid? Via verhalen van verschillende flexwerkers en flexhuurders zijn we getuige van een verandering in de richting van een nieuw maatschappelijk model.

De documentaire wordt vertoont in het Nederlands met Engelse ondertiteling.

Bekijk de trailer: youtube.com/watch?v=rnD5zSYKgp8&

Donderdag 26 mei

Open 19:00, aanvang 19:30

Theater Munganga, Schinkelhavenstraat 27

Toegang gratis.

Een dag eerder, op woensdag 25 mei wordt de film ook vertoont in Faircinema, om 20:30, Pieter Nieuwlandstraat 93, toegang gratis.

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *