Algemene staking in België

3

Algemene staking in België

Op maandag 30 januari gaan de 3 grote vakverbonden in algemene staking. De Vrije Bond roept dan ook op om deze dag het werk neer te leggen en op verschillende plaatsen actie te voeren.


In de voormiddag willen we in Gent de picketten in de haven versterken om zo te helpen de economische blokkkade van de haven tot een succes te brengen. In de nammidag organiseren we een picket van de Vrije Bond voor de deur van het UNIZO kantoor in Gent.
afspraak 9u ‘s morgens aan Dampoortstation(Gent) voor het versterken van de picketten in de haven (we vertrekken in groep met de fiets vanaf Dampoort station .)
Daarna in de nammidag om 15U picketline van de Vrije Bond aan het UNIZO kantoor in de Lange Kruisstraat te Gent. (voor deze actie zal er ook opgeroepen worden tijdens de picketten in de voormiddag.)

Met z’n allen de straat op!
Heel het land gaat plat!

ps: je kan de poster verkrijgen bij A.K.Gent door contact op te nemen via de mail

http://www.ak-gent.tk

Download de poster als PDF

, , ,

3 reacties op “Algemene staking in België

 • Nog nooit heb ik mij zo onveilig gevoelt als vandaag. Mijn eigen collega´s die het woord respect uitspreken alsof men het zelf heeft uitgevonden, stonden met vuur in de ogen bij het bedrijf. Schelden gijzellen sloten op de poorten etc. Toch kan ik mijn herinneren dat opgeroepen was eenieder te respecteren. Het woord respect heeft sinds vandaag een andere betekenis voor mij. Het is slechts een woord. De daad draag je uit vanuit het hart. Staken is een recht uiting van mening ook, maar dit gaat mij te ver wat een gepruts en verspilling van geld.

  Een bezorgde werknemer.

 • Nog nooit zo onveilig gevoeld? dan ben je goed MAF, je hele bestaanszekerheid gaat naar de klote, en dan vinden mensen het vreemd dat jij als werkwillege boze blikken krijg? je ben gewoon een MAFFER, SCAB, onderkruiper en als laatste een PANNEKOEK. Als jij je baan kwijt raak, gaat niemand je helpen, ga iets nuttigs met je leven doen, flapdrol.
  dan hier onzin comments plaatsen.

 • Respect moet van twee kanten komen, anders werkt het meestal niet. Dat geld ook voor een antwoord geven aan iemand die de actie misschien niet zo ziet zitten.
  Ik denk dan ook dat een antwoord beter (altijd/meestal) vriendelijk gegeven kan worden..hoe onzinnig het ook klinkt voor een ander, al is het alleen al voor het imago van de sociaal anarchisten die toch al vaak worden afgeschilderd als ‘verwilderd” jammer genoeg. (Btw..je hebt nu ook Axe Anarchy deodorant (xtra chaos! lol) zag ik op de vervloekte tv hehe…even ter ‘ humoristische” info haha!!!..om de sfeer wat te doen verbeteren op deze comment pagina) Het is wellicht wel wat maffe repliek want ‘onveilig’ eh? Was het geschreeuw zo erg? Kan ik me niet voorstellen eigenlijk. Nooit in het leger gezeten of op de Dam geweest denk ik (: (Mooi, een dienstweigeraar..of gewoon ongeschikt) Ik moet zeggen dat ik voor hetere poorten heb gestaan..(hel!! enzo lol, wat soms erg dicht in de buurt komt van het duivels beleid van vele grote bedrijven btw) Maar goed, ondanks een bepaald pannekoek (meer “wafel” in dit geval) gehalte in dat commentaar en het weinige respect is geen reden tot weder-disrespect. Het feit is..dat iedereen ‘respect’ anders ervaart,voelt of uitdraagt. Het is ook moeilijk om solidair te blijven in een wereld waarin mensen moeilijker doen over wat kabaal dan de echte problemen..wat er voor zorgt dat we verdeeld worden over kleine zaken terwijl ‘ de mens” toch zo vaak ook precies het zelfde verlangt in het leven, gelijkheid, vrijheid, solidariteit. Als je dus oprecht bezorgd bent..doe dan ook iets naast kritiek geven..compassie is niets zonder (zinnige) daden. Ze ontnemen je alles maar de woede, aandacht gaat naar je broeder? (die wellicht een andere aanpak verkiest dan u) Acties ontmoedigen is makkelijker dan er een goed laten verlopen. Wodt geen pownieuws pannekoek..want die zijn echt smerig..(en daarom hebben wij stroop voor ze)Vrede op (A)arde.
  (Remember Ulrike M.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *