AFGELAST! – Open bijeenkomst actie tegen grensbewakingsbeurs Amsterdam

NieuwLandPieter Nieuwlandstraat 93
Amsterdam
reageer

AFGELAST! – Open bijeenkomst actie tegen grensbewakingsbeurs Amsterdam

Er is geen actiebijeenkomst vanavond, omdat de Borderpol Global Forum is geannuleerd!

There is no action meeting tonight, because the Borderpol Global Forum is cancelled!

Het Borderpol Global Forum in Amsterdam blijkt te zijn afgelast (uitgesteld naar april 2018, in Praag).
De actiebijeenkomst van vanavond 4 oktober in Nieuwland in Amsterdam gaat dus ook niet door.

The Borderpol Global Forum in Amsterdam is cancelled (moved to April 2018, in Prague). So, there will be no action meeting tonight October 4 in Nieuwland in Amsterdam.

 Logo BORDERPOLOp 4 oktober vind er in Amsterdam een open bijeenkomst plaats over een actie tegen grensbewakingsbeurs Amsterdam. De bijeenkomst begint om 19u30 uur in NieuwLand, Pieter Nieuwlandstraat 93, Amsterdam.

An English translation can be found on the website of NoBorder

In de RAI in Amsterdam vindt van dinsdag 31 oktober t/m donderdag 2 november het ‘BORDERPOL Global Forum’ plaats. Dit is een grote internationale conferentie en beurs over grensbewaking- en controle. Tijdens dit evenement komen vertegenwoordigers van politie, grenswachten en krijgsmachten uit tientallen landen én wapen- en security-bedrijven bij elkaar. Er staan vele workshops, presentaties en discussies op het programma over hoe, vooral de Europese, grensbewaking nog verder opgevoerd kan worden en welke nieuwe middelen daarvoor nodig zijn.

Het huidige Europese migratiebeleid steunt op militarisering van grensbewaking, op detentie en deportatie, en op steeds meer druk op landen buiten de EU om als vooruitgeschoven grensposten te functioneren. De gruwelijke gevolgen van dit beleid zijn op vele plekken te zien. In Europa, waar mensen in slechte omstandigheden vastzitten op Griekse eilanden, waar medewerkers van het beruchte beveiligingsbedrijf G4S vastzittende vluchtelingen in het VK mishandelen en families naar het volstrekt onveilige Afghanistan gedeporteerd worden. Aan de grenzen van Europa, waar dit jaar al ruim 2500 vluchtelingen omkwamen op de Middellandse Zee en mensen stuiten op de veiligheidshekken en vluchtelingen mishandelende grenswachten aan de Hongaarse grenzen. En buiten Europa, waar vluchtelingen op weg naar de EU-grenzen tegengehouden worden en terecht komen in mensonterende vluchtelingenkampen in Libië en anderen overgeleverd worden aan dictators als Al-Bashir in Soedan.

De manier waarop Europa vluchtelingen vooral behandelt als een veiligheidsprobleem is koren op de molen voor extreem-rechts en creërt een bloeiende markt voor de militaire en security-industrie. Die industrie lobbiet steeds weer succesvol voor meer en meer militaire grensbewaking. Beurzen als het BORDERPOL Global Forum zijn belangrijke radars in dit geheel. Het zijn de plekken waar industrie, militairen, politie en bestuurders elkaar treffen en overleggen en waar nieuwe producten en diensten getoond worden.

Een dergelijk evenement mag dan ook niet ongestoord plaats kunnen vinden. Wij roepen iedereen op om in actie te komen tegen het BORDERPOL Global Forum en tegen het onmenselijke beleid waar de bedrijven die deelnemen aan de beurs garen bij spinnen. Op 4 oktober komen we bij elkaar in NieuwLand, Pieter Nieuwlandstraat 93, Amsterdam, om met elkaar te bespreken wat voor actie we willen doen en hoe we dat gaan organiseren. Ieders inbreng wordt op prijs gesteld. Heb je nog vragen, of kun je dan niet, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden, mail dan naar: 4freedom@riseup.net.

4Freedom of Movement is een nieuw initiatief van mensen die vinden dat er een radicale omslag in het vluchtelingenbeleid moet komen. Geen uitsluiting, opsluiting en uitzetting, maar opvang en hulp, en niet in de laatste plaats het wegnemen van de oorzaken die mensen dwingen te vluchten. Het is tenslotte de Westerse economische en militaire internationale politiek, vroeger en nu, die mensen ertoe noopt hun huis en familie te verlaten.

, , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *