[Amsterdam] Actiekamp Behoud de Lutkemeerpolder

1

[Amsterdam] Actiekamp Behoud de Lutkemeerpolder

Heel Amsterdam in de macht van Schiphol en haar Oprukkende Grijze Schimmel?

Nee! Een kleine nederzetting blijft moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakt het leven van de schimmige grondspeculanten niet gemakkelijk…

Ingeklemd tussen de stad en Schiphol ligt de Amsterdamse Lutkemeerpolder. Het zuidelijkste deel van de polder is al 100 jaar in gebruik als akkerland. Op deze vruchtbare zeeklei worden tegenwoordig grotendeels biologische gewassen verbouwd. Projectontwikkelaar SADC, waar Amsterdam en Schiphol beiden aandeelhouder van zijn, heeft het onzalige plan om voor het eind van de zomer de polder te vernietigen door er zand op te storten ten behoeve van een bedrijventerrein.

Voor aspirant verzetters organiseert ‘Het Lutkemeer leger’ op 14 t/m 16 september een actiekamp. We loodsen je door de louche geschiedenis van vastgoeddeals en de megalomane expansiedrang van Schiphol. Samen oefenen we actie-tactieken voor het bezetten van akkers en het blokkeren van zandwagens. Natuurlijk sluiten we de dagen af met goed voer, theater en muziek! Zowel zaterdag als zondag zijn er kinderactiviteiten.

We kunnen alle hulp gebruiken! Wil je een paar uur helpen opbouwen, koken, een expositie maken? Weet je een leuke actie of ben je actief bij een organisatie die wil deelnemen of steunen? Graag!
Neem contact op met actiekamp (at) lutkemeerleger.nl

Aldus: slijp je riek, zoek die tent op zolder, stof je actie-tenue af, koop een spuitbus en een oud laken en kom op vrijdag 14 september 21:00 uur naar de Lutkemeerpolder!
In aanloop naar het actiekamp gebeurt er ook van alles. Hou de site behoudlutkemeer.nl in de gaten voor meer info.

Gewaarschuwd worden? Geef je op voor de alarmlijst met e-mail of whatsapp/signal via alarm (alutkemeerleger.nl

Behoud Lutkemeer | info (at) behoudlutkemeer.nl

Zie voor meer informatie de website van Platform Behoud Lutkemeer en Red Ecologische Zorgboerderij de Boterbloem 

, ,

1 reacties op “[Amsterdam] Actiekamp Behoud de Lutkemeerpolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *