Introductie op Anarchisme

De KlinkerVan Broeckhuijsenstraat 46
Nijmegen
reageer

Aankomende activiteiten Anarchistische Groep Nijmegen

1-Mei is achter ons, de studentenprotesten lijken even in de luwte geraakt maar de strijd voor een vrije en gelijkwaardige samenleving is verre van gewonnen. Sterker nog, er vind van bovenaf een grove sociaal-economische herstructurering plaats in Nederland – en niet ten goede van ons gewone mensen. De komende tijd organiseren we met de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) weer een aantal activiteiten om deze strijd gaande te houden. We willen jullie uitnodigen om je hierbij aan te sluiten en, als je nieuw bent, kennis met ons te maken. We hopen op onze bijeenkomsten bruggen te slaan en ideeën en plannen te maken voor de strijd tegen Staat en Kapitaal.

Protesters-create-public-food-resources-on-streets.-in-Taksim-İstanbul-Turkey

Zondag 28 juni – 13:00 – From Gazi to Gezi – Filmvertoning en discussie – Wijkcentrum Hatert, Couwenbergstraat 22, Nijmegen
Twee jaar geleden vond er in Turkije een breed verzet tegen de repressieve en conservatieve overheid van Tayyip Erdogan plaats. Het begon allemaal met een bezetting tegen de plannen van het vernietigen een van voor velen belangrijk parkje in het hart van Istanbul voor een luxe winkelcentrum. Na het harde optreden van de politie kon deze bezetting op veel maatschappelijke steun rekenen. Veel mensen herkende de onderdrukking vanuit de politiestaat van Tayyip Erdogan. Vanuit Taksim Gezi-park verspreidde het verzet zich als een olievlek over de rest van Turkije. Taksim Gezi, een park dat mensen bij elkaar brengt, werd het symbool van een andere manier van leven waar plots vele sectoren van de Turkse samenleving zich achter schaarde. Op het plein vond een waar sociaal experiment plaats, waarbij allerlei diensten vrijwillig en spontaan werden opgezet. Meer over Taksim Gezi raden we ook aan deze korte film te kijken: https://vimeo.com/71704435

In de korte film ‘From Gazi to Gezi’ wordt onderzocht hoe komt dat het verzet van Gezi-park al snel op steun kon rekenen van de wijk Gazi. Wat is er voorafgegaan aan de Gezi-opstand en wat betekend gemeenschap, collectief geheugen, en sociaal-economische achterstand voor de strijd tegen sociale en economische overheersing? En nog belangrijker, wat kunnen wij hier in Nederland leren van de ervaringen in de strijd om Gezi-park en daarbuiten? We hopen na de film dan ook op een vruchtbare discussie die hopelijk zal leiden tot meer samenwerking in de toekomst.

Zaterdag 4 juli – 12:00 – Gezi-fest 2015 – Filmvertoning en discussie – Bergsebos, Rottebandreef 8, Rotterdam (400 meter van Vliegenzwamplaats, 2661 Bergschenhoek)
In Rotterdam zal dit jaar op 4 juli voor de tweede keer Gezi Fest plaatsvinden. Een festival met discussie, film, info, muziek, spel met het verzet van Taksim Square twee jaar geleden in onze herrinering: “Taksim everywhere, resistance everywhere”.

De AGN zal deze dag aanwezig zijn met een infostand en een bijdrage door middel van de vertoning van de film ‘From Gazi to Gezi’ met daarna net als de week ervoor een discussie.
Meer informatie over Gezi Fest is te vinden op www.gezifest.nl

9 juli – 20:00 – Open avond – Introductie op Anarchisme – Grote Broek, van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
Misschien ben geïnteresseerd in het anarchisme en heb je eigenlijk al langer vragen over anarchisme en wat dat nou eigenlijk precies is. Misschien ben je nieuw binnen de anarchistische beweging; kortom, eigenlijk zou een introductie over anarchisme je helpen? Dan moet je bij deze workshop zijn! Wij geven je een korte inleiding op het anarchisme zodat je hopelijk verder op weg kunt.

We zullen in deze workshop stilstaan bij de basis-beginselen van het anarchisme. We behandelen de mythes van het kapitalisme, geven constructieve antwoorden voor een andere economie, behandelen emancipatie en gaan na de constructieve kant ook in op de offensieve kant, die van de revolutionaire strijd. De presentatie zal worden ondersteund met beeldmateriaal en er zal na der hand ruim aandacht zijn voor vragen.

24 juli – 22:00 – AGN benefiet ‘If I Can’t Dance…’ #5 – De Onderbroek, Tweede Walstraat 21, Nijmegen
Deze zomerfeesten is er een benefiet voor de Anarchistische Groep Nijmegen. Ook deze avond weer lekker met de voetjes van de vloer op de lekkerste beats. Met het geld dat we ophalen financieren we nieuwe activiteiten, demonstraties, promotiemateriaal de inBeweging en brochures. Kom ook, ontmoet nieuwe mensen, leef je uit op de dansvloer en steun de AGN: “revolutionary beats against the system”

www.anarchistischegroepnijmegen.nl

, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *