reageer

lawaaidemonstratie Kamp Zeist


We verzamelen om 15.00 uur bij Kamp Zeist:
hoek Kampweg/Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg

Zondag 16 oktober houden we weer een solidariteitsdemo bij Kamp Zeist – een van de vele gevangenissen van Fort Europa voor mensen zonder vereiste verblijfspapieren.

Deze mensen, criminaliserend ‘illegalen’ genoemd, krijgen de schuld van de zogenaamde financiële crisis in de schoenen geschoven. En dat terwijl het kapitalisme in hun geboorteland steeds grotere winsten maakt door privatisering; door land, grondstoffen en mensen te exploiteren. Deze mensen worden als economisch niet bruikbare wegwerpproducten opgesloten in ‘detentiecentra’. Daar worden ze ontdaan van hun menselijke waardigheid en zo mogelijk het land uitgezet – ‘delete’.

Kamp Zeist staat onder de gevangenen bekend als het slechtste detentiecentrum van Nederland: heel veel tijd achter de deur, kleine cellen, benauwd, koken kan alleen in één ‘pizzapan’ per afdeling, elke dag nieuw personeel…. Als iemand overgeplaatst wil worden, wordt hem of haar een ‘tegemoetkoming in de transportkosten’ gevraagd: 40 euro.

Kamp Zeist wordt steeds zwaarder beveiligd. Dat konden we bij vorige lawaaidemo’s zelf zien: Hekken van 5 meter hoog, ‘penitentiair hekwerk’, zijn opgetrokken om het terrein. Was natodraad niet afschrikwekkend genoeg om Henk en Ingrid te laten geloven dat er in kamp Zeist gevaarlijke criminelen zitten, in plaats van de onschuldig opgesloten mensen die er in werkelijkheid opgesloten zijn? Oogde natodraad nog te ‘humaan’?

Laten we zondag 16 oktober dus een hele bak lawaai maken om de mannen en vrouwen achter de hekken te laten horen dat we ze steunen in hun strijd!

Wij hebben van mensen die de gevangenen bezoeken gehoord dat deze acties binnen heel erg worden gewaardeerd.

AAGU voert al jarenlang actie tegen het illegaliseren van vluchtelingen en tegen Kamp Zeist als vreemdelingenbajes. Wij zijn van mening dat er vrijheid moet zijn voor iedereen om te migreren. Veel mensen die in Kamp Zeist zitten moesten vluchten vanwege honger, armoede, oorlog, onderdrukking.

AAGU is voor een wereld zonder grenzen. Een wereld waar iedereen van dezelfde welvaart en welzijn gebruik kan maken als wij in het rijke westen. De AAGU accepteert geen wereld waar mensen die vluchten voor hun leven opgesloten worden in gevangenissen.

GEEN MENS IS ILLEGAAL!

Neem lawaaidingen als fluitjes, trommels mee!

Verzamelen:
16 oktober om 15.00 uur
Locatie: hoek Kampweg/Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg

Openbaar vervoer:
Vanuit Utrecht en Amersfoort gaan bussen, stap uit bij Halte Kampweg (of Halte ’t Zwaantje). Daarvandaan is het nog een klein kwartiertje lopen

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *