Opnieuw Actie tegen Uitbuiting Schoonmakers Bastion Hotels

1

Opnieuw Actie tegen Uitbuiting Schoonmakers Bastion Hotels

Omdat Bastion Hotels ook maar weigert om met ons in contact te treden over deze kwestie, zijn er a.s. zaterdag 18 augustus weer meerdere acties verspreid over Nederland. Hier een overzicht van de acties waarvan wij op de hoogte zijn:

Amsterdam: verzamelen om 12.00 bij de Bollox, Eerste Schinkelstraat 14-16.

Utrecht: verzamelen om 14:00 bij tramhalte P+R Westraven, Utrecht.

Breda: verzamelen om 11.oo op station Breda Prinsenbeek (contact: rooieravotr@live.nl).
Groningen: Meer info volgt spoedig.
Nijmegen:
Meer info volgt spoedig.

Bastion Hotels buit de schoonmakers die voor hen werken structureel uit, door ze stukloon te betalen in plaats van per uur ook al staat dat laatste in hun contract. Hiervoor hebben wij fysiek bewijs in de vorm van een audio-opname, waarop valt te horen dat een schoonmaakster 3,5 uur werkt en vervolgens krijgt te horen dat haar ‘werktijd’ één uur en drie kwartier is.

We eisen dan ook dat deze (voormalig) schoonmaakster het volledige loon krijgt waar zij volgens haar contract recht op heeft. Daarnaast eisen wij dat Bastion Hotels al haar schoonmakers met respect behandeld. Uit het verhaal van de (voormalig) schoonmaakster waar we contact mee hebben en verschillende e-mails van andere schoonmakers blijkt dat het absoluut niet gaat om een individueel geval, maar om wijdverspreide uitbuiting van schoonmakers door Bastion Hotels.

Dit is de derde actie voor dit doel in Amsterdam, en afgelopen zaterdag zijn er ook acties gevoerd in Tilburg en Nijmegen. Bij één van de acties in Amsterdam werden vier actievoerders gearresteerd. De actie die daar op volgde, afgelopen zaterdag, was een groot succes. Met twee keer zo veel  mensen als bij de eerste actie hebben we laten zien dat Bastion Hotels en de politie ons protest niet de kop in kunnen drukken. We blijven dan ook terugkomen totdat onze eisen zijn ingewilligd.

Voor meer informatie, zie:
https://www.indymedia.nl/node/6566 (afgelopen zaterdag).
http://www.agamsterdam.org/bastion-hotels-repressie-als-antwoord-op-acti… (afgelopen dinsdag).
http://www.agamsterdam.org/actie-tegen-uitbuiting-schoonmakers-door-bast… (eerste actie en meer achtergrondinformatie).

 

, , , ,

1 reacties op “Opnieuw Actie tegen Uitbuiting Schoonmakers Bastion Hotels

  • heb hier twee maanden gewerkt. ik respecteer jullie acties zeer. Dit is in Nederland éen van de meest schrijnende werkplekken die bestaan, als ik iets kan betekenen doordat ik van binnenuit meer weet wil ik graag helpen. Wel het verzoek anoniem te blijven. Nogmaals respect voor het verzet dat jullie tonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *