reageer

A.K. Gent: Solidariteitsactie voor de arrestanten van de algemene staking in Griekenland.

Op maandag 18 juli trok het A.K. (tijdens de Gentse feesten) de Gentse binnenstad in. Op de verschillende pleinen waar de feesten plaatsvinden werden zo’n 300 tal posters aangebracht met de oproep om financiële steun te geven voor  de arrestanten van de algemene staking in Griekenland van juni 2011.

hieronder de oproep en tevens de tekst van de poster:

Dringende oproep voor donaties voor de arrestanten van de algemene
staking van 28 en 29 juni in Griekenland.

De Griekse staat probeert iedereen zwaar te straffen voor actieve deelname aan de demonstraties in Griekenland ten tijde van de algemene staking. Tijdens deze algemene staking waren er in alle grote steden demonstraties en acties. Ook waren er zeer grootschalige confrontaties met de politie en knokploegen van fascistische organisaties. Tientallen arrestanten zijn geconfronteerd met gigantische borg sommen, als de borg niet betaald word kan dat resulteren in jarenlange gevangenis in afwachting van het proces, (wat in Griekenland erg lang kan duren). Bij een persoon is een borg gezet van 70.000 euro.

De website  www.occupiedlondon.org is een steun campange begonnen, en je kan geld storten op hun paypall acount. Kijk op hun website voor details.

Ook is er een groep mensen in Griekenland bezig met geld te verzamelen je kan hun contacteren op het email adres solidaridad2829@yahoo.gr

Als je geen paypall acount heb maar je wilt wel bijdragen dan kan je je geld storten op de rekening van de Vrije Bond.
Vrije Bond
Rekening nummer 5495473
Te Amsterdam
o.v.v. “Griekenland staking”

Mocht je nog vragen hebben stuur dan een mail naar vrijebond@buitendeorde.nl

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *