reageer

Programma Code Rood actiekamp is bekend

Het Code Rood actiekamp begint over drie dagen! De fietstocht uit het V.K. vertrok afgelopen zaterdag en tijdens de komende dagen gaan meer dan 10 bussen en fietstochten vanuit verschillende landen in Europa op weg naar Groningen. Het volledige programma staat sinds een paar dagen online. In zestien werkgroepen wordt er ondertussen nog hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen. Een goed moment om nog even bedenken hoe je naar het kamp komt en hoe je mee kunt helpen!

1. TRANSPORT

Heb je al een plekje gereserveerd in een van de bussen? Vanuit Utrecht vertrekken we op 24 augustus om 5 uur ’s middags naar Groningen! Aanmelden kan hier.

Er gaat ook een bus vanuit Amsterdam. Alle bussen gaan op 31 augustus weer terug, dus je het is een geheel retourtje voor maar een tientje! Alleen de heenweg kost maar 5€.

Staat je fiets al klaar om je aan de fietstocht aan te sluiten? Vanuit Nijmegen vertrekken we op de 22ᵉ en vanuit Utrecht op dezelfde dag.

Ben je nog op zoek naar een ritje naar het Code Rood kamp? Of kan je zelf rijden en een vrij plekje aan anderen aanbieden? Check out de Börse, het platform waarop je samen rijden met de auto kan regelen.

2. PROGRAMMA

Het programma staat inmiddels vast en staat op de website! Van verhalen vertellen rond het kampvuur tot lezing van Andreas Malm, van verhoortraining tot art space, het is er allemaal. Op de programma-webpagina vind je ook het programmaboekje en een uitgebreidere beschrijving per programmaonderdeel.

Op het kamp krijg je ook de kans je uitgebreid voor te bereiden op de actie. Vooral maandag 27 augustus zal in het teken van de actievoorbereidingen staan. Er zullen legal briefings zijn met ruimte voor vragen gedurende de hele dag. Alvast een top tip: spreek niet met de politie! Het Support & Recovery team zal vertellen over wat ze kunnen doen voor mensen die reacties ervaren na stressvolle momenten tijdens/na de actie en er komt een moment waarop de we ‘vinger’-structuur zullen oefenen. Er komt een laatste plenaire briefing, er is ruimte om nog affiniteitsgroepen te vormen (misschien wel met de mensen die je leert kennen in de bus, of juist als je nog niemand kent), en op 28 augustus zijn we ready to rumble!

Wil je nog meedoen aan een actietraining? De vorige actietrainingen waren een groot succes, met dank aan iedereen die heeft gefaciliteerd, gemobiliseerd en deelgenomen! Er gaat er nog een plaatsvinden op het kamp zelf op zaterdag 25 augustus. Aanmelden kan hier.

3. KAMP CHAUFFEURS

Heb je een rijbewijs en kun je op 24, 25 of 26 augustus al op het kamp zijn? We kunnen je hulp gebruiken! Om het fantastische programma waar te maken moeten er een aantal sprekers van het station worden opgehaald. Daar kunnen we goed hulp bij gebruiken! Als je dit zou kunnen doen, stuur even een mailtje naar coderood-programma (at) lists.riseup.net . En mocht je met de auto van buiten Groningen komen, misschien kun je ook wel een plaatsje aanbieden op de Börse!

Strijdbare groet en tot over vier dagen!

Code Rood

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *