reageer

Invallen bij anarchisten in de Schilderswijk, Den Haag

In de nacht van 31 juli op 1 augustus heeft de politie twee invallen gedaan bij anarchisten in de Haagse Schilderswijk. Omstreeks 09:30 begon de politie met het inrammen van de deuren van twee woningen.

Bij één woning werd iemand opgepakt omdat die nog een aantal dagen gevangenisstraf had openstaan vanwege openstaande boetes. Bij de andere woning werd gezocht naar iemand om diens DNA af te nemen, deze persoon werd niet aangetroffen. De gearresteerde kameraad is ondertussen weer vrij.

De redenen waarvoor de personen gezocht werden zijn overduidelijk triviaal en resulteren meestal niet in politie-invallen. Eerder werden mensen op straat staande gehouden voor DNA-afnames of werd er afgewacht tot een volgende arrestatie, hetzelfde geld voor (kleine)boetes.

Dat voor twee kleine feiten op hetzelfde moment de deuren bij twee anarchisten eruit worden geramd lijkt op een gecoördineerde actie en past in het plaatje van eerdere gebeurtenissen. Eerder werd er al bij een ongedocumenteerde kameraad een inval gedaan, een paar uur later werd hij weer vrijgelaten. Enkele weken later forceerde de politie zich toegang in een woning door een smoesje dat er inbraak aan de gang zou zijn. De politie staat vaak herhaaldelijk aan de deur bij mensen om ze te ondervragen, ID-checken en om te proberen de woning te betreden, zonder aanleiding of toestemming. Als de politie niet wordt binnengelaten gluren en schreeuwen ze door de brievenbussen. Al lang is de politie in Den Haag bezig met anarchisten zoveel mogelijk te frustreren, zij het bij acties of in hun dagelijkse leven. Gisteren hebben de treurige acties van de politie een nieuw dieptepunt bereikt. Met de invallen hebben ze zich na lange tijd toegang verschaft tot de woningen.

Ondanks dat eerdere repressieve pogingen zoals gebiedsverboden en enorme schadevergoedingen op niks uitdraaiden blijft de politie hun repressieve methodes volhouden. Daarom zien we de invallen in een groter plaatje van repressie om anarchisten frustreren met de zogenaamde CTER-methode.

We laten ons niet intimideren door de politie en autoriteiten. Geen aanval blijft onbeantwoord!

Autonomen Den Haag

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *