[Arnhem] Bijeenkomst over Democratisch Zelfbestuur

reageer

[Arnhem] Bijeenkomst over Democratisch Zelfbestuur

Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) en het Koerdisch Centrum Arnhem organiseren samen een bijeenkomst op 16 februari een bijeenkomst in Arnhem met als thema Democratisch Zelfbestuur.

Democratisch Zelfbestuur

Met een sterke koerswijziging binnen de Koerdische vrijheidsbeweging in 2005 zijn de thema’s vrouwenstrijd en democratisch zelfbestuur kernbegrippen voor deze beweging geworden. De verandering van een centraal georganiseerde organisatie naar een democratische horizontale is onder andere terug te leiden tot een scherpe evaluatie over de vrijheidsstrijd van de Koerden de afgelopen decennia.

Ook voor anarchisme staat zelfbestuur centraal in het vormen van een alternatief voor de huidige samenleving. In het tijdschrift inBeweging heeft de AGN daarom ook speciale aandacht besteed aan de sociale strijd in Rojava, de Koerdische regio in het Noorden van Syrië, waar op het moment de ideeën van democratisch zelfbestuur en feminisme in de praktijk worden gebracht. Hoe denken wij over zelfbestuur? Wat betekent dit voor de samenleving hier? En kan zelfbestuur, een oplossing voor Midden-Oosten en het Koerdische vraagstuk betekenen?

Op deze avond gaan we verschillende sprekers al deze vragen bespreken en onze kennis delen. We hopen op een avond waarbij beide bewegingen met elkaar in dialoog kunnen over de opvattingen over sociale en politieke autonomie en nieuwe erbindingen aan kunnen gaan. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp van democratisch zelfbestuur is van harte welkom deze avond.

Datum: 16 februari – 19:30
Locatie: Coehoorn Centraal (CC2), Bergstraat 33, Arnhem

Organisatie: Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) en het Koerdisch Centrum Arnhem.

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *