25 jaar Assez Gent

A.C. (Assez)Sparrestraat 1A
reageer

25 jaar Assez Gent

Volgens goed ingelichte bronnen zit ’t Assez reeds 25 jaar op in de Sparrestraat… Tijd om dit even te vieren! Tussen 5 en 8 juli worden er daarom speciale activiteiten georganiseerd. Dit is de laatste maal dat het AC open is vóór de heropening in september.

Het “programma” voor 25 jaar Assez staat vast!

Op zaterdag 7 juli zal de dag starten om 13u00 met koffie en taart, gevolgd door :

– om 13u30 een voorstelling van “De Ongehoorzame“. De Ongehoorzame is een anarchistische regelmatige publicatie. Het wordt even voorgesteld, gevolgd door een discussie.

– vanaf 14u00 een kookworkshop vegan kaas maken! En dan vooral betaalbare vegan kaas. De kookworkshop gaat onafhankelijk door van de infomomenten (de ruimte wordt in twee gedeeld).

– om 15u30 een infomoment rond Schild en Vrienden. De relatief nieuwe extreem-rechtse studentenclub (voornamelijk) rond Dries van Langenhove is nu een klein jaar actief. Hoog tijd dus om eens een infomoment te doen over het hoe, wat, en vooral wie.

– om 17u30 een korte voorstelling en een update van ’t Landhuis! Gekraakt sinds 2010 (hulde!) en nog steeds een ontzettend actief pand in het Gentse! Leuke anekdotes, nieuwe plannen en een overzicht van de legale toestand, gebracht door één van de personen die er van in het begin bij is.

– Om 19u00 is het volkskeuken, rond 20u30 zal D’Anticlown wat nummers komen spelen! Achteraf wordt er wat leuke muziek opgezet en kan er wat met de benen geschud worden indien gewenst.

 

Ook niet te vergeten :

– Woensdag 4 juli : volkskeuken om 19:00

– Donderdag 5 juli : FILMAVOND “120 Battements Par Minute”. Een korte samenvatting :

“Parijs, aan het begin van de jaren 90. Een groep jonge activisten wil koste wat het kost een remedie vinden tegen een tot dan toe onbekende dodelijke ziekte. Hun doelwit: de farmaceutische labs die mogelijke medicatie bewust achterhouden. Omdat ook de regering van Mitterrand met geen woord rept over de dimensie van de epidemie, organiseren ze manifestaties en verrassingsacties. Als voormalig lid van Act Up blikt regisseur Robin Campillo (regisseur van het prachtige ‘Eastern Boys’) terug op die stormachtige jaren, in een trieste maar energieke film over aids-activisme. “

De film heeft prijzen gewonnen op het filmfestival in Cannes zelfs! Hola! De deuren gaan deze avond open om 20u00, de film begint om 20u30. Zoals steeds met versnaperingen!

– Vrijdag 6 juli : volkskeuken en daarna (om 20u30) DE GROTE 25 JAAR LATER QUIZ! Tijd om die oude kennis nog eens van onder het stof te halen! Teams van max. 5 personen, tien rondes, de winnaar krijgt uiteraard een topprijs! En onthou vooral : de quizmasters hebben altijd gelijk.

– Zondag 8 juli : is het de allerlaatste dag – een champagne-brunch om te beginnen, voor de dappere kuisers op de HEAVY METAL KUISFUIF*!! Er wordt al lang naar uitgekeken door sommigen, en op deze laatste zondag gaan we ’t Assez eens goed kuisen zodat het er proper bijligt voor de zomerstop… De champagne-brunch is ook énkel voor de dappere kuisers, neh! Maar vele handen maken licht werk! En met wat champagne binnen lukt alles!

Want inderdaad, na 8 juli gaat het Assez onherroepelijk dicht tot in september. We gaan er weer uit om nog wat zaken in orde te brengen in het interieur van ’t Assez en om even op rust te komen… De eerstvolgende keer dat u van ons zal horen wordt rond eind augustus, wanneer we een dag plannen voor iedereen die actief zou willen/kunnen zijn in of rond ’t Assez… Onze groep is wat kleiner geworden het voorbije jaar, en om het komende jaar alles draaiende te houden is wat extra hulp vrij tot zeer essentieel… Maar daar hoort u dus nog van!

Om opnieuw te kunnen genieten van discussies aan de toog temidden vegan eten, limonade en een westmalle, zal u moeten wachten tot 15 september!

*De organisatie meldt jammer genoeg dat door druk van andere vrijwilligers binnen de Assez-groep de muziekkeuze zal bepaald worden door de aanwezige groep van die dag (anarchisten he…). Het zou dus jammer genoeg ook een 90’s kuisfuif kunnen worden… Maar heavy metal kuisfuif klinkt écht wel veel beter.

* Ja ’t zal cava zijn ja! Even goe ofnie!

 

Zie hierboven de poster van de festiviteiten, eventuele updates kan je vinden op de website van AC Gent!

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *