Stop racisme, Stop bezuinigingen!

1

AFA manifestatie ‘Stop racisme, Stop bezuinigingen!’

Op 21 september organiseren onze vrienden van AFA (Anti-Fascistische Actie) een manifestatie in Den Haag onder het motto: ‘Stop racisme! Stop de bezuinigingen!’

Stop racisme 21 september

Deze dag willen wij een geluid laten horen tegen de PVV die dezelfde dag ook in Den Haag protesteert, en tegen de onacceptabele bezuinigingen die het VVD / PvdA kabinet wil doorvoeren.

Het is belangrijk om in tijden van crisis te waken voor xenofobe en racistische tendensen in de samenleving. In heel Europa zijn extreem-rechtse partijen aan een opmars bezig, zoals bijvoorbeeld in Griekenland waar de fascistische partij Gouden Dageraad groot is geworden en waar racistisch geweld aan de orde van de dag is.

Het is hard nodig om tegen de bezuinigingen en uitbuiting door banken etc. in verzet te komen. Maar we moeten ons niet voor het karretje van politieke partijen laten spannen, omdat zij liever een zondebok aanwijzen dan dat ze naar het onderliggende probleem kijken.

Terwijl de bankdirecteuren zich blijven verrijken over de ruggen van mensen die het al niet breed hebben, wordt er volop bezuinigd op sociale zekerheden als de zorg, de AOW en het onderwijs. Bibliotheken en jeugdcentra worden gesloten omdat er zogenaamd geen geld voor zou zijn. Maar er is geld genoeg, alleen wordt dat niet eerlijk verdeeld. Dat is het probleem en daar moeten we wat aan doen!

Tijdens de manifestatie zullen meerdere sprekers zich uitspreken over dit onderwerp. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt op onze website. De manifestatie zal plaatsvinden op het plein voor het Centraal Station in Den Haag en zal om 12:00 van start gaan.

 

, ,

Eén reactie op “AFA manifestatie ‘Stop racisme, Stop bezuinigingen!’

 • Stop de bezuiningingen maar beter nog(:..
  Stop de gehele staats- en geld machine van onderdrukking, manipulatie, censuur en verneuking van het vrije leven.
  Ik wil toch geen subsidie denk ik..ik wil liever zelf een echte kans in vrijheid.
  Ze hebben geld zat die leugenaars..dus inderdaad, bezuinigingen zijn ergens sowieso kletskoek. Een mooie manier om de ‘onderlaag’, het ‘proletariaat’ zeg maar, uit te buiten onder het mom van, en bang en bezig te houden.

  Deze zgn crises is niets meer dan een kapitale omschakeling, bijstelling die enkel meer geld en controle oplevert aan de top.
  Daarnaast dat ze een grote groep arbeiders even niet kunnen gebruiken nu. Telegraaf, Pow, NOS nasi-nieuws en ander crisis gevallen zetten ons op tegen de ‘buitenlanders’. In het buitenland doen ze hetzelfde.
  Geen crises voor de rijken dus..maar die lachen zich wel dood zo.

  Ze besteden nog altijd miljoenen (soms per stad in Eu) om grijze saaie viaducten (dagelijks!!) te ontdoen van alle expressie en leven..totaal onnodig en nog ergerlijk ook.
  Waarschijnlijk bang voor ‘kritsische’ teksten ofzo…alles wordt zo enorm leeg, decadent zelfs soms, nep en op geld of ‘officiele goedkeuring’ gebaseerd en daarmee meestal dus ‘dood’.
  Ik ben ook voor (vrije) participatie maar niet onder kapitale/politieke of zelfs koninklijke ‘baasjes’. In deze geldbeluste verzuurde samenleving voor diegene met cash alleen, participeer ik liever met de mensen die er iets tegen willen doen en aan beters willen bouwen.

  Den Haag: Dont cut the people, cut the crap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *