11 juni: dag van support voor anarchistische gevangenen

reageer

11 juni: dag van support voor anarchistische gevangenen

In de 15 jaar dat deze traditie bestaat, heeft 11 juni steun en actie mogelijk gemaakt die is geïnspireerd door gevangen genomen anarchisten – van lawaaidemonstraties buiten de gevangenissen tot schrijfavonden, van fondsenwerving tot brandstichting. Deze dag is een manier om anarchisten die lange gevangenisstraffen uitzitten niet te vergeten, en om steun en inspirerende solidariteitsacties voor hen op te zetten.

Omdat sociale strijd komt en gaat, is deze dag een manier om ervoor te zorgen dat onze gevangen kameraden niet worden vergeten. Ons gebrek aan geheugen is gedeeltelijk een gevolg van de technologische vervreemding als gevolg van de grotere cultuur waar we tegen vechten. Maar het is ook een product van de dynamiek van de anarchistische ruimte. Mensen raken opgebrand en de cyclus van vergeten gaat door.

11 juni is een manier om dat geheugenverlies te bestrijden, om een lange termijn geheugen in de anarchistische ruimte te behouden. Dit genereert niet alleen steun voor anarchisten die gevangen zitten in de gevangenissen van de staat, het dwingt ons om terug te kijken naar wat eraan vooraf ging. Door te kijken naar wat eerdere generaties hebben gedaan, kunnen we ons zowel laten inspireren door ideeën die we zijn vergeten, als ons helpen begrijpen hoe onze huidige praktijken zijn ontstaan.

Hoewel degenen onder ons die 11e juni organiseren en zich richten op gevangenen met lange straffen, soms wijzen op hoe onevenredig lang deze straffen zijn en dat baseren op de eigen strafnormen van het gerecht, is dat niet omdat we de regering erop bekritiseren dat het niet eerlijk is. In plaats van te lobbyen voor eerlijke veroordeling, streven we naar de totale vernietiging van alle gevangenissen: zowel als fysieke kooien die mensen ontvoeren, als ook als een logica van sociale controle die surveillancetechnologieën, voorwaardelijke invrijheidstelling en enkelmonitors omvat. Hoewel we diegenen ondersteunen die de wetten van de staat zelf kunnen omzeilen om kameraden zo snel mogelijk vrij te krijgen, zijn we toegewijd aan degenen die nog steeds wachten en degenen voor wie dit niet mogelijk is. We willen de grenzen verleggen van wat die toewijding betekent. Onze nadruk op langdurige straffen is ervoor te zorgen dat onze kameraden steun blijven ontvangen naarmate de tijd voortschrijdt.

Degene die het langst centraal staat op 11 juni is Marius Mason. Marius is een anarchistische, milieu- en dierenbevrijdingsactivist die momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uitzit. Hij pleit schuldig voor deelname aan een brandstichting van een laboratorium van de Michigan State University die in 1999 GMO-onderzoek voor Monsanto heeft uitgevoerd, evenals twaalf andere daden van eigendomsvernietiging. Marius werd gevangengezet in 2009 tijdens de Green Scare, een tijd waarin de federale overheid van de VS hard in zette op de strijd tegen de bevrijding van de aarde en dieren. Hij zat opgesloten in een High Security Unit (HSU, in Nederland vergelijkbaar met een afzonderingsafdeling) tot 2017, toen hij na constante pleitbezorging door buitenstaanders werd overgebracht naar de algemene bevolking. Eindelijk, eerder dit jaar, werd Marius verplaatst van Carswell naar Danbury, waar hij veel dichter bij veel van zijn vrienden en familie zit. In 2014 kwam hij in het openbaar uit als transgender, door het gebruiken van hij/hem-voornaamwoorden, en uiteindelijk kreeg hij toegang tot hormoonbehandeling in 2016. Voor meer informatie, kijk op de website van zijn steungroep: https://supportmariusmason.org/ .

Gevangenen updates

Sean Swain ging in de maand september in hongerstaking nadat de gevangenisdirectie sommige van zijn privileges had afgenomen in reactie op zijn geschriften. Michael Kimble was een van de acht Holman-gevangenen die in juni 2018 door de riot squat (vergelijkbaar met Intern Bijstands Team IBT / Landelijke Bijstandseenheid in Nederland) in elkaar werd geslagen en zonder reden in lock-up (isoleercel in Nederland) werd gegooid. Uiteindelijk werd hij teruggeplaatst in de algemene bevolking. Jeremy Hammond werd aangevallen door een bewaker nadat hij per ongeluk tegen hem aan botste, maandenlang in isolatie werd geplaatst en vervolgens werd overgedragen aan FCI Memphis met een hogere beveiligingsstatus. Hij is verwijderd van college-cursussen en een counseling-programma dat zijn straf met een jaar zou hebben verlaagd.

Eric King is in augustus in isolatie geplaatst nadat hij zichzelf verdedigde tegen de aanval van een wachter. Hij werd overgeplaatst naar USP McCreary, waar zijn communicatie ernstig werd beperkt. Joaquín Garcia is veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf wegens het bombardement op een trainingsfaciliteit voor gevangenenbewaking in Chili. Connor Stevens van de Cleveland 4 zal in april 2019 uit de gevangenis worden vrijgelaten. Freddy Fuentevilla, die 10 jaar geleden gevangen zat met twee kameraden wegens bankroof en de moord op een agent, werd in juli 2018 vrijgelaten. Lisa, veroordeeld voor het beroven banken in Aken, werd in isolatie geplaatst en werd eerder dit jaar terug geplaatst in de algemene bevolking.

Alle aanklachten in de J20-zaak in de VS zijn voor de resterende verdachten afgewezen. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder al het ondersteunende en coördinerende werk achter de schermen gedaan door gedaagden en hun supporters.

De repressie van anarchisten gaat vooral door in Rusland en Italië. Russische anarchisten worden gemarteld en gearresteerd voor lidmaatschap van een nep-organisatie genaamd ‘The Network’. In Italië voert de staat meerdere operaties uit om anarchisten te pakken te krijgen, waaronder de lopende operaties Scintilla, Renata, Panico en Scripta Manent.

Het grootste deel van deze informatie zou nooit zijn uitgekomen zonder het ondersteuningswerk van mensen voor anarchistische gevangenen. Dank aan alle supportgroepen die er zijn, het Anarchist Black Cross, het Greek Imprisoned Fighters Fund en iedereen die initiatief neemt om gevangengenomen anarchisten te steunen.

11 juni 2019

We doen een beroep op anarchisten over de hele wereld om initiatief te nemen op een manier die uit je eigen hart spreekt. In het verleden (https://june11.noblogs.org/history/) hebben we solidariteitsaanvallen, geluidsdemonstraties, graffiti, schrijfavonden, dansfeesten, fondsenwerving en nog veel meer gezien.

In de komende maanden zullen we extra informatie plaatsen om op te bouwen naar 11 juni 2019. Zoals altijd ontvangen we graag posters, kunst, flyers, gevangenenverklaringen, reportages, communiques en nog veel meer. Bekijk https://june11.noblogs.org/ voor meer informatie.

, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *