2

100.000 boete voor feministische graffiti in Catalonië, Spanje

Internationale solidariteit in de praktijk! Help mee om de feministen in Spanje die strijden tegen femicide repressie van een onderdrukkende, patriarchale staat het hoofd te bieden. Help ons door van 16 t/m 18 juni de gemeente te bellen. Op die manier willen we de druk op de gemeente verhogen door hun telefoonlijnen drie dagen lang te blokkeren. Bel ze en vertel wat je van de boete vindt, stel ze vragen, zing liedjes, doe het samen met vrienden, wees creatief! Vorige week hebben we ditzelfde 1 dag met groot succes gedaan, maar helaas snapt de gemeente nog steeds niet wat te doen. Het is nog niet te laat voor hen om de boete te laten vallen als ze dat willen. Bel en vraag naar Montse Febrero (de burgemeester) in verband met de 100.000 euro boete tegen 5 feministen. Maakt niet uit in welke taal, zolang je de lijn maar bezet houdt. Voor lokale, nationale en internationale solidariteit! Voor een feministisch Corbera de Llobregat van onderaf!

Nummer (+34)936500211 / 16, 17 en 18 juni / openingstijden gemeente 8:30-14:00

100.000 boete voor feministische graffiti in Catalonië, Spanje

Wat er gebeurd is:

De avond voor 8 maart werd in het licht van de Internationale Vrouwendagstaking een avond mars georganiseerd door de stad Corbera de Llobregat in Catalonië, Spanje. Tijdens deze wandeling gebeurden er verschillende acties om mensen aan te moedigen de volgende dag mee te doen aan de staking. Die avond werden 5 kameraden aangehouden en geïdentificeerd door de lokale politie van Corbera en beschuldigd van het maken van verschillende feministische graffiti. Ze riskeren nu een boete van elk 20.000 euro voor de vermeende misdaad van het beschadigen van stadseigendommen.
In Spanje vinden elk jaar meer dan honderd vrouwenmoorden of femicides plaats. Volgens officiële cijfers zijn er tot nu toe in 2021 38 vrouwen vermoord, maar we weten dat er nog veel meer zullen volgen. In Corbera de Llobregat zelf vonden binnen een jaar tijd 2 femicides plaats, een vorig jaar mei toen een vrouwelijke inwoner van de stad werd vermoord en nog een afgelopen mei dit jaar. Hoe kunnen ze dan een boete van €20.000 vragen voor het schrijven van “vivas nos queremos’, de feministische slogan tegen machistisch geweld vertaald als ‘we willen onszelf levend’? De muren zijn schoongemaakt, maar onze vermoorde zusters komen nooit meer terug.
We voeren nu campagne tegen het stadsbestuur om de aanklacht te laten vallen. Er zijn verschillende steunacties geweest: petitie ondertekend door meer dan duizend mensen die het stadsbestuur opriepen om de boete te laten vallen, picket bij het gemeentehuis waarbij spandoeken en posters aan het gebouw werden gehangen, steunposters werden gemaakt, radio en tv interviews , enz enz. Voorlopig geeft het stadsbestuur nog geen krimp, dus het lijkt erop dat ze wat meer externe druk nodig hebben.

Voor meer info: instagram en twitter @lasdeljersei, lasdeljersei@gmail.com

2 reacties op “100.000 boete voor feministische graffiti in Catalonië, Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *