1

solidariteitsdemo met 300 hongerstakende migranten in Griekenland


Donderdag 10 maart om 17:00 organiseert Griekenland is overal in Amsterdam (Jonas Daniel Meijerplein (De Dokwerker)) een solidariteitsdemo met de 300 hongerstakende migranten in Griekenland.

25 januari startten 300 immigranten in Griekenland de grootste hongerstaking die Europa ooit heeft gezien, met als eis zoiets vanzelfsprekends als erkenning van hun bestaan. De hongerstakers strijden voor legalisatie en voor de implementatie van gelijke rechten voor immigranten. In hun strijd zetten ze het enige wat ze bezitten op het spel, namelijk hun eigen leven. Hun gezondheid is in kritieke conditie en vele van hen zijn al in het ziekenhuis opgenomen.

Wij zijn van mening dat het nu erg belangrijk is onze solidariteit uit te dragen met deze moedige mensen. Hun gezondheid is in zo’n kritieke toestand dat er zelfs elk moment doden kunnen vallen.
Daarnaast is het ook van belang om het publiek te informeren over de situatie, want tot nu toe is het of gebagatelliseerd of genegeerd door de (gevestigde) media.

Op donderdag 10 maart zullen mensen over de hele wereld hun steun betuigen door deel te nemen aan acties van solidariteit.

Wij roepen iedereen op om zich aan te sluiten bij de demonstratie morgen, donderdag 10 maart, in Amsterdam. De demonstratie start om 17:00 uur vanaf het Jonas Daniel Meijerplein (De Dokwerker).

Voor een waardig leven, zonder angst en uitbuiting!
Geen mens is illegaal! – Solidariteit is ons wapen!

, , , ,

1 reacties op “solidariteitsdemo met 300 hongerstakende migranten in Griekenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *