Revolutionaire 1e mei: Internationale dag van de arbeiders

2

Revolutionaire 1e mei: Internationale dag van de arbeiders

Op één mei zullen er verschillende acties en vieringen van de 1ste mei  zijn in het land. Hieronder komt een opsomming van activiteiten:

Amsterdam – Slik niet alles wat je krijgt voorgeschoteld!

Op 1 mei herdenken we de opstand op de Haymarket in Chicago in 1886, waar een heftige staking na drie dagen uitmondde in een bloedbad door de geweren van de politie. De politie verdedigde toen, net als nu, de staat en de bedrijven. Sindsdien wordt 1 mei ‘gevierd’ als de dag van de arbeiders. De stakers van toen kwamen in opstand tegen de ellendige leef en werkomstandigheden, en ook al zit er meer dan 120 jaar tussen, hun strijd is actueel in de wereld van 2012.

In het Nederland van 2012 is het voor de rijken en machtigen goed toeven, maar voor de gewone mensen is het steeds lastiger. De scheiding tussen ‘bevolkingsgroepen’ wordt steeds groter. Of dat nou vanwege de slechte werkomstandigheden is, door de om zich heen slaande controle door de gemeente en politie, of door de doorgeslagen racistische politici. Jongeren en migranten worden op straat door de politie geterroriseerd, (flex)werkers hebben steeds minder zekerheden en studeren is inmiddels een privilege. De rijke elite heeft het nog steeds veel makkelijker dan de overgrote meerderheid van de mensen. Ook al doet hun kapitalistische natte droom geloven dat je met een smartphone, flatscreen en een dure bak pas echt meetelt, de meeste mensen moeten zich er voor in de schulden steken.

Wereldwijd is het nog heftiger. De crisis wordt gebruikt door de staten en multinationals om nog meer geld bij de mensen weg te trekken. Elke stap die we zetten wordt in de gaten gehouden met hun camera’s en bureaucratie. Laten we in opstand komen tegen deze vertrutting en verkilling van de stad en de wereld, tegen de (huis)bazen en politici, tegen de grote bedrijven en de EU. We willen leven in een vrije wereld, waarin je niet wordt beoordeeld op je productiviteit en hoeveel je je aanpast aan dit systeem. Een wereld van solidariteit, waarin de mensen belangrijker zijn dan winst en macht. Laten we de straat opgaan!

Stakers, harde werkers en werklozen, knuffel- en kutallochtonen, huisvaders en moeders, schoolverlaters en scholieren… organiseer en rebelleer!

De zet is aan ons: kom op dinsdag 1 mei naar de demo 19:00 Mercatorplein, Amsterdam

www.1mei.org
1mei (A) riseup.net

, , ,

2 reacties op “Revolutionaire 1e mei: Internationale dag van de arbeiders

 • Alleen of met duizenden! Iedereen telt!
  Voor velen is het lastig om bij iedere demo (die meestal toch in de randstad plats vinden, wat ook ok is btw )aanwezig te zijn. Dit bijvoorbeeld vanwege de locatie waar ze wonen, slecht bereikbaar met het openbaar..eh (totaal gecontroleerde OV chip kaart) vervoer of omdat ze geen wagen hebben etc.
  Vandaar deze oproep om waar dan ook..toch een gebaar te maken..langs de plaatselijke weg met een banner, van mijn part plant je een boom of zwarte vlag op de dorps rotonde…maar doe iets! Ieder gebaar wordt gezien en kan bij elkaar ‘meer’ worden zo.
  Ondanks dat velen dit “rondje om de kerk” te georganiseerd vinden wat erg begrijpelijk is, is het tevens een kans om te laten zien dat we nog bestaan en zelfs groeien in aantal. En om solidariteit te tonen..iets wat soms moeilijk is om jarenlang vol te houden in een wereld die veelal zo voor zichzelf leeft…maar daarmee dus ook zo belangrijk dat er altijd mensen blijven ’terugkomen’ op dergelijke dagen en demo’s.

  Over “Vrijheid, censuur en kaviaar”…..”censuur is de ziekte van de zwakke broeder en zuster onder ons”, in solidariteit, tegen censuur en media manipulatie/eenzijdige propaganda.
  Volgende tekst is “Ter opruiing van het volk”, in solidariteit met jok en vele anderen die het niet kunnen laten om hun boosheid over alle onrecht binnen te houden en te zwijgen, aldus; volgens Cda/vvd/pvv concept:
  Als Wilders, het CDA, de VerdommeVerdienDan! partijen mogen brallen (wat best mag van mij aangezien ik voor vrijheid van meningsuiting en expressie ben), mogen liegen…..zolang de Pow nieuws tekst balk blijft schreeuwen om geweld tegen ongewassen werkschuw”occupy tuig”, zolang wat vreemd is KUT is, zolang vredige actievoerders ‘moeten worden opgehangen aan de hoogste boom”?!…zolang dat mag, mag dit dus ook:

  Vieze valse Nederlandse propaganda staat van parasieten, nietsnutten, uitbuiters, uitverkopers en eenzame geldwolven, wij houden jullie in de gaten, wij weten wie jullie zijn. Laten wij een leger naar Gouda, eh ik bedoel Den Haag sturen om daar dat tuig aan te pakken! Laten we ze de kazen verkopen! We gooien ze in strafkampen en pakken hun verworven vrijheden af en ook hun tweede geloofs-nationaliteit, want hun geloof is geen geloof maar politieke terreur!
  Laten we alle Wilders kapsels verbieden in openbare gebouwen en het neo-liberale decadente, asociaal werkschuw smerig ongewassen tuig (onder ander van alle Nederlandse dagbladen! He daar vieze ratten van de telegraaf, vies tuig van de gratis spits, metro, de Maastrichtse, Haagse of Groningse lokale sufferd krant, het Eindhovens dagblad haat blaadje..het is allemaal poep en leugens mensen!) verwijderen uit onze samenleving en verplicht een heropvoedings cursus geven in ‘eerlijkheid, solidariteit met de gewone man en vrouw en openheid”

  Laten we de huidige politieke structuur volledig omverwerpen omdat deze zich tegen het volk keert en gevaarlijk is voor ons allen!
  Laten wij ten strijde trekken burgers der Nederlanden en omringende gebieden! Tesamen zullen wij overwinnen mede dappere galliers van het ‘romeins’ achtige gespuis dat dit corrupte systeem hoog houd.
  Laten wij seniele verouderde partijen zoals het CDA bestrijden zoals zij ook ons bestrijden en lijd ons niet in bekoring (A)men! Grot partijen waarvan het gemiddelde lid 67 jaar is! “Rustig wachten op de dag”..dat Limburg niet meer bij Nederland hoort! NEE!! Reclaimen!!! No pasaran!
  Laten wij Anarchistische anti-nationalistische Neederlanders, strijders in zwart en oranje (Ik heb hoge verwachtingen van (A)melia, niet perse van Maxima btw hehe) dit gebied bevrijden van deze dwaze duivels die slechts geld en controle als motto hebben.
  Wij moeten ons beschermen tegen deze vieze corrupte politieke hippies die ons land domineren met hun onaangepaste gedrag!
  De haat van deze 1% rijke minderheid tegen de meerderheid is waanzin en kan niet langer worden getolereerd! Wij moeten deze decadente luie ‘binnenhof occupiers’ duidelijk maken dat zij niet langer gewenst zijn. Dat ze zich zullen moeten aanpassen! We zullen al hun onderbetaalde loonslaven en hoeren tegen ze opzetten met de waarheid! Leers en Donner, en velen meer het land uit nu! Want wat maakt het nog uit?! Wat is er straks ubehaupt nog anders hier in Nerderland dan in China of Engeland van mijn part met jullie eenheids worst genaamd de EU mede bewerkstelligd door een geanseneerde crises?
  Laten we hetzelfde doen als deze neo-liberale schijn katholieke mafkezenmaffia” (met steun van CU/sgpipo’s die btw hun god nu echt wel hebben veraden!!) ze op straat gooien en vervolgen met geld boetes zoals de asielzoeker die zichzelf doodde op de Dam, of die man in Athene vorige week. Eindelijk gerechtigheid!!
  De een zn dood, de ander zn brood of nier dan…leugenaars in Den Haag, simpleton speeltjes van de groot geld verdieners en bedrijven.

  NOOIT MEER JULLIE CENSUUR! DIT IS ONS UUR!!Time’s up..game over.

 • En vergeet niet beste mede anarchisten, doe het zelf bouwvakkers, huisvrouwen, werklieden, galliers, strijders en internationale occupiers. De megalomane “Berlusconi pizza partij” is nog altijd direct verbonden met oa het CDA in Europa..en zij weten wat media controle en censuur is. Je kunt natuurlijk altijd proberen om voor je dood nog een film te maken om het allemaal recht te trekken, zoals die met belasting betaalde sex feestjes met minderjarigen, maar je weet toch..we weten het allemaal al!
  Jullie zijn..de lul!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *